Чи можуть контролери надавати «публічну інформацію» стосовно госпсуб’єктів та фізосіб

527

Запитання

Чи можуть контролюючі органи надавати третім особам інформацію стосовно суб’єктів господарювання та фізосіб (у т. ч. як «публічну інформацію»)?

Відповідь

СКАЧАЙТЕ ПАМ'ЯТКУ: Граничні строки реєстрації ПН/РК і штрафи за їх порушення 📝

Контролери можуть надавати інформацію про платників податків третім особам лише у межах та у спосіб, передбачений Податковим кодексом України (ПК) та законами України:

Згідно з нормами ПК посадові особи контролюючих органів зобов’язані не допускати розголошення інформації з обмеженим доступом, що одержують, використовують, зберігають під час реалізації покладених функцій.

Не вважають розголошенням інформації з обмеженим доступом та/або поширенням персональних даних без згоди суб’єкта персональних даних надання контролерами за запитом органу місцевого самоврядування звітності у розрізі платників податків протягом 20 днів з моменту отримання ним запиту.

Розпорядники інформації, які володіють інформацією про особу, зобов’язані надавати її безперешкодно і безкоштовно на вимогу осіб, яких вона стосується, крім випадків, передбачених законом.

Згідно з Законом № 2657 інформацією з обмеженим доступом є конфіденційна, таємна та службова інформація.

За інформацією ДПС у Волинській області

ЗІР, категорія 135.05

Знижки на передплату бухгалтерських виданьСкористайтеся нагодою та отримайте знижки на передплату професійних е-журналів «Головбух», «Головбух Агро», «Головбух Медицина», а також експертно-правової системи «Експертус Головбух»!

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Календар бухгалтера 2024: червень

Червень ― наша боротьба триває, ми мужньо боремося з ворогом та продовжуємо працювати. Виробничий календар на червень 2024 та податковий календар на червень, допоможе бухгалтеру вчасно подати звітність та сплатить податки
21723

Головне для бухгалтера в травні 2024 року

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати в травні. Це нові або оновлені консультації, форми із зразками заповнення, довідники і найважливіші новини, які вплинуть на роботу бухгалтера в травні. Роботи, як завжди, багато, але разом ми впораємось!
2716

Форма № 4-ПН

Хто і коли повинен подавати Звіт № 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці», актуальний бланк і зразок форми № 4-ПН — у статті
7889