Додаток 6 єдиної звітності з ПДФО та ЄСВ: алгоритм та зразок заповнення

UA RU
Автор
експерт з оплати праці, Київ
Заповнити Додаток 6 до Податкового розрахунку з ПДФО та ЄСВ без помилок допоможе інструкція та зразок заповнення у статті.

 

⚡️ ЕКСКЛЮЗИВНО: ЗРАЗКИ ЗАПОВНЕННЯ ЄДИНОЇ ЗВІТНОСТІ 2021 ⚡️

Якщо в ІІ кварталі 2021 року мали робочі місця, за якими формують спецстаж, маєте зазначити про це у Додатку 6 до Податкового розрахунку з ПДФО та ЄСВ.  

У Додатку 6 (Д6) до Податкового розрахунку з ПДФО та ЄСВ роботодавці — платники ЄСВ відображають періоди/строки трудової або іншої діяльності, що зараховують, коли визначають право на відповідну пенсію, а також періоди страхового стажу, які не пов’язані із трудовою чи професійною діяльністю. Заповнювати і подавати розрахунок і Д6 варто за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 15.12.2020 № 773.

Увага: Д6 до Податкового розрахунку з ПДФО та ЄСВ — це аналог Таблиці 7 Звіту з ЄСВ, яку дещо відкоригували. 

Нижче розповімо про особливості заповнення Д6, на які обов’язково потрібно звернути увагу. 

 

Коли та як подавати Додаток № 6 (Д6) до Податкового розрахунку з ПДФО та ЄСВ

Д6 складайте і подавайте, якщо протягом звітного кварталу мали робочі місця, за якими потрібно сформувати відомості про спецстаж працівників. До такого спецстажу, зокрема, включають: 

  • стаж роботи на визначених законодавством роботах — наприклад, стаж на роботах зі шкідливими і важкими умовами праці відповідно до Списків № 1—2 робіт, професій і посад, затверджених постановою КМУ від 24.06.2016 № 461;
  • стаж за вислугу років, що надає право на вихід на пенсію до досягнення пенсійного віку;
  • стаж за роботу на посадах, пенсії за якими встановлюють відповідно до законів України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII, «Про прокуратуру» від 14.10.2014 № 1697-VII, «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів» від 23.09.1997 № 540/97-ВР, «Про наукову і науково-технічну діяльність» від 26.11.2015 № 848-VIII; «Про статус народного депутата України» від 17.11.1992 № 2790-XII; «Про Національний банк України» від 20.05.1999 № 679-XIV; «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 07.06.2001 № 2493-III та ін.

Перелік підстав для обліку спецстажу окремим категоріям працівників, а також їх восьмирозрядні коди містить додаток 3 до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків — фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, затвердженого наказом Мінфіну від 13.01.2015 № 4.

Увага: Якщо у роботодавця відсутні робочі місця роботу за якими зараховують до спеціального стажу, Д6 не формуйте і не подавайте. Водночас, якщо маєте працівників, які є особами зі спецстажом, але вони у звітному кварталі перебували у відпустці по догляду за дитиною до трьох або шести років, на них відомості в Д6 подавайте на загальних підставах.

Д6 у складі Податкового розрахунку подавайте щоквартально у розрізі місяців звітного кварталу.

Якщо припустились помилки в Додатку Д6, скористайтесь порадами у консультації Виправлення помилок у Додатку Д6 Податкового розрахунку.

Алгоритм заповнення Додатка 6 до Податкового розрахунку з ПДФО та ЄСВ

Якщо порівняти Додаток 6 Податкового розрахунку із Таблицею 7 Звіту з ЄСВ, виявимо що наявні як реквізити, що не змінилися, так і нові. Далі розповімо як їх заповнити. 

Додаток 6 єдиної звітності з ПДФО та ЄСВ: алгоритм та зразок заповнення

СКАЧАТИ АЛГОРИТМ ⏩ 

Зразок заповнення Додатка 6 до Податкового розрахунку з ПДФО та ЄСВ

Додаток 6 єдиної звітності з ПДФО та ЄСВ: алгоритм та зразок заповнення

СКАЧАТИ ПРИКЛАД ⏩ 

 

 

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді