Ритмічні постачання одному контрагенту за різними договорами: чи можна скласти зведену ПН за підсумками місяця

Ритмічним характером постачання вважають постачання товарів/послуг одному покупцю 2 та більше разів на місяць (п. 201.4 ПКУ).

Ритмічні постачання одному контрагенту за різними договорами: чи можна скласти зведену ПН за підсумками місяця

⚡️ Головбух Контрагенти ― готові експертні поради, а не просто набір даних

Це означає, що під час постачання товарів два чи більше разів на місяць одному контрагенту можна скласти зведену податкову накладну.

Визначення ритмічного характеру постачання залежить лише від факту постачання товарів/послуг одному покупцю два та більше разів на місяць і не залежить від того, за одним або за різними договорами його здійснили.

Якщо складаєте зведену податкову накладну в графі «Зведена податкова накладна» зазначайте код ознаки «4».

У графі 2 зведеної податкової накладної зазначайте весь опис (номенклатуру) поставлених протягом місяця товарів/послуг.

Відсутність факту оплати поставлених товарів/послуг (крім визначених п. 44 підрозд. 2 розд. XX ПКУ) не звільняє постачальника (продавця) від складання зведеної податкової накладної (п. 19 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Мінфіну від 31.12.2015 № 1307; далі — Порядок №1307).

Отже у разі здійснення операцій з безперервного постачання товарів/послуг одному покупцеві в межах двох різних угод протягом місяця можна скласти зведену податкову накладну, заповнення якої здійснюйте відповідно до вимог Порядку № 1307.

За матеріалами Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з ВПП


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Як дізнатися про податковий борг

Платникам податків відомо, що несплата податків у встановлені строки спричиняє податковий борг. Найважливіша інформація про податковий борг ― у консультації
38572

Кредиторська заборгованість: види, бухоблік

Експерт пояснив, що таке кредиторська заборгованість, які її види існують, коли кредиторську заборгованість вважають простроченою та як списувати кредиторську заборгованість. А на прикладах проводок показав, як відображати в бухобліку кредиторську заборгованість.
129972

Як перевірити контрагента

Перевірка контрагента зумовлена реаліями ведення бізнесу в Україні. Адже якщо проводите операції із сумнівними контрагентами, ризикуєте, бо податківці можуть визнати ці операції нереальними і донарахувати податків. Щоб не потрапити в халепу, упевніться в надійності потенційного контрагента. Підкажемо, на що зважати
30217

Як організувати документообіг із контрагентами

Одне з головних завдань бухгалтерії — підтвердити кожну операцію відповідними первинними документами. Але що робити, коли первинні документи надходять від контрагентів на підприємство із запізненням? Надамо кілька порад щодо цього.
6421

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді