Витрати на підвищення кваліфікації керівника: чи буде додаткове благо

Додаткове благо працівника: облік та оподаткування

Витрати роботодавця у зв’язку з підвищенням кваліфікації працівників не включають до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу працівника (пп. 165.1.37 Податкового кодексу України).

Витрати на підвищення кваліфікації керівника: чи буде додаткове благо

Разом з тим, ДПС побачила оподатковуваний дохід платника податків як додаткове благо дохід у вигляді:

  • безоплатного харчування;
  • вартості послуги по організації підписки періодичних видань;
  • вартості консультаційних послуг з навчання спеціалістів з питань здійснення публічних закупівель та послуги навчання з загальних питань охорони праці.

Такі доходи оподатковують ПДФО та військовим збором на загальних підставах. У формі № 1ДФ їх показують за ознакою «126».

Лист ДПС від 16.10.2019 № 791/6/99-00-04-07-03-15/ІПК


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Помилки у податковому звіті з ЄСВ та ПДФО/ВЗ: виправляємо з експертом

Хоча Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ уже давно існує та об’єднаний, але питання по ньому все ще залишаються. Серед таких – як виправити помилки у цьому податковому звіті. Про способи виправлення помилок у Податковому розрахунку та приклади – у консультації
204867

Приклад заповнення Додатка 1 до Податкового розрахунку з ПДФО та ЄСВ

Податковий розрахунок за ІІІ квартал 2023 року подайте до 9 листопада. Діє оновлена форма, проте змін у ній не багато. Щоб правильно сформувати Додаток Д1, скористайтеся прикладами ситуацій у статті
56556

Додаток 4ДФ до Податкового розрахунку з ПДФО та ЄСВ: зразки заповнення

Додаток 4 ДФ Податкового розрахунку з ПДФО та ЄСВ призначений для того, щоб відображати в ньому нарахування будь-яких доходів на користь фізичних осіб, зокрема й ФОП. З’ясуємо коли та як подавати 4ДФ та за яким алгоритмом заповнювати.
68099

Додаток 5 до об'єднаної звітності з ПДФО та ЄСВ: коли подавати і як заповнювати

Експерт роз’яснить, коли необхідно вперше подавати Додаток 5 податкового розрахунку. У статті також ознайомитеся з алгоритмом заповнення і зможете скачати зразки заповнення Д5 до податкового розрахунку.
25850

Алгоритм заповнення єдиної звітності 2021

Звітувати з ЄСВ повинен майже кожний суб’єкт господарювання. Це стосується як тих, хто має найманих працівників, так і самозайнятих осіб, які звітують “за себе”. У консультації розглянемо, по яких звітах наразі “розподілений” ЄСВ та зосередимося на звітуванні з ЄСВ по найманим працівникам, наведемо зразок заповнення єдиної звітності.
23186

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді