Виплати за лікарняними у зв’язку з вагітністю та пологами: роз’яснення ПФУ

ПФУ здійснює оплату лише за лікарняним у зв’язку з вагітністю та пологами. Для отримання допомоги при народженні дитини необхідно звернутися до органу соціального захисту населення

Виплати за лікарняними у зв’язку з вагітністю та пологами: роз’яснення ПФУ

✅ ВСІ ОНЛАЙН КАЛЬКУЛЯТОРИ ДЛЯ БУХГАЛТЕРА ✅

Підставою для призначення допомоги по вагітності та пологах є сформований на основі медичного висновку листок непрацездатності.

Допомогу по вагітності та пологам надають жінці, яка є застрахованою особою, у формі страхових виплат, які повністю або частково компенсують втрату зарплати (доходу) за період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами.

Таку допомогу виплачують застрахованій особі за весь період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, тривалість якої становить 70 календарних днів до пологів і 56 (у разі ускладнених пологів або народження двох і більше дітей — 70) календарних днів після пологів.

За бажанням жінки та у разі відсутності медичних протипоказань частина відпустку тривалістю 70 календарних днів, передбачена до пологів, може перенести та використати жінка частково або повністю після пологів, починаючи з дня пологів. При цьому загальна тривалість відпустки не може перевищувати сумарно 126 к. дн. (140 к. дн. — у разі народження двох і більше дітей та у разі ускладнених пологів).

Жінкам, віднесеним до 1-3 категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, допомогу по вагітності та пологам виплачують за весь період зазначеної відпустки, тривалість якої становить 90 к. дн. до пологів та 90 к. дн. після пологів. За бажанням жінки та у разі відсутності медичних протипоказань частину відпустки тривалістю 90 к. дн., передбачену до пологів, може перенести та використати жінка частково або повністю після пологів, починаючи з дня пологів.

Умови надання, тривалість виплати та розмір такої допомоги визначає Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105-XIV.

Допомогу надають в розмірі 100% середньої заробітної плати (доходу) і не залежить від страхового стажу.

Розмір допомоги по вагітності та пологах обчислюють сумарно за всі дні відпустки по вагітності та пологах та надають в повному обсязі застрахованій особі незалежно від кількості використаних днів відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами до пологів.

Сума допомоги по вагітності та пологах у розрахунку на місяць не повинна перевищувати розмір максимальної величини бази нарахування ЄСВ, з якої сплачували страхові внески, та не може бути меншою за розмір допомоги, обчислений із мінімальної заробітної плати, встановленої на час настання страхового випадку.

Дата фінансування допомоги по вагітності та пологах прямо залежить від дати подання роботодавцем заяви-розрахунку на виплату коштів працівнику.

Після того, як кошти перерахували на рахунок страхувальника, виплату допомоги здійснює страхувальник у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати заробітної плати, або одразу після надходження коштів від ПФУ.

За інформацією ПФУ у Донецькій області


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Військовий збір: коли вираховувати за ставкою 5%

Військовий збір в Україні має збільшувати надходження до бюджету для фінансування ЗСУ. Розрахунок та утримання військового збору з 1 жовтня після прийняття Закону про підвищення податків № 11416-д, об’єкти оподаткування, платники збору, звітність та штрафи — у статті
167195

Лікарняні: як нараховуються лікарняні та оплата лікарняних

Як нараховувати лікарняні, що треба знати про електронний листок непрацездатності, що означає його статус, коли застосовувати під час воєнного стану паперовий листок непрацездатності – відповіді у консультації
393504

Як табелювати та оплачувати додаткову годину при переході на зимовий час

Цьогоріч, 27 жовтня, ми ще раз матимемо клопіт із переведенням годинника. Тож зберімося і ще раз, востаннє, розв’яжімо задачу: як облікувати й оплатити робочий час працівників, яким «пощастило» працювати у скорочену або подовжену ніч
3721

Штатний розпис: як скласти і затвердити

Штатний розпис — обов’язковий локальний акт. Скласти штатний розпис скеровує стаття 64 Господарського кодексу. В консультації розповімо чи потрібен штатний розпис, як його сформувати та затвердити
32634

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді