Не подали повідомлення № 20-ОПП або заяви № 1-ОПП, № 5-ОПП та № 1-ОПН: чи будуть штрафи з 01.08.2023

З 01.08.2023 за порушення встановленого порядку взяття на облік у ДПС, у тому числі за неподання/несвоєчасне подання повідомлення № 20-ОПП, заяв № 1-ОПП, № 5-ОПП та № 1-ОПН застосовують відповідальність, передбачену пунктом 117.1 ПК

Відсутність даних за ф. № 20-ОПП — фактор ризиковості підприємства

Банк проведень: облік штрафів, пені, неустойки у відповідача та позивача

З 01.08.2023 для платників та контролюючих органів відновили перебіг строків, визначених податковим законодавством та іншим законодавством, контроль за дотриманням якого покладений на контролюючі органи (пп. 69.9 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України; ПК).

За неподання у строки та у випадках, передбачених ПК, заяв або документів для взяття на облік у відповідному органі контролю, реєстрації змін місцезнаходження чи внесення інших змін до своїх облікових даних, неподання виправлених документів для взяття на облік чи внесення змін, подання з помилками чи у неповному обсязі, неподання відомостей стосовно осіб, відповідальних за ведення бухгалтерського обліку та/або складення податкової звітності, відповідно до вимог встановлених ПКУ, — накладають штраф на самозайнятих осіб у розмірі 340 грн, на юросіб, відокремлені підрозділи юрособи чи юрособу, відповідальну за нарахування та сплату податків до бюджету під час виконання договору про спільну діяльність, — 1020 грн.

У разі не усунення таких порушень або за ті самі дії, вчинені упродовж року особою, до якої раніше застосували штрафи за таке порушення накладають штраф на самозайнятих осіб у розмірі 680 грн, на юросіб, відокремлені підрозділи юрособи чи юрособу, відповідальну за нарахування та сплату податків до бюджету під час виконання договору про спільну діяльність, — 2040 грн.

ЗІР, категорія 116.12


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Збільшення податків: коментар експерта щодо законопроєкту № 11416-д

Доопрацьований законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» від 30.08.2024 № 11416-д вже зареєстрували на сайті ВРУ. Розглянемо, що ці зміни означають для платників податків
318

«Чорний» список ДПС: хто потрапить

Податкова готує «чорний список» несумлінних платників, щоб управляти податковими ризиками і впливати на сплату податків. Хто і як готуватиме цей список і чим це загрожує платникам, розповімо у цьому матеріалі
238

Закон № 3813: податок на прибуток, ТЦУ, ПДФО і туристичний збір

Закон № 3813, яким депутати внесли чергові зміни до Податкового кодексу України (ПК), опублікований у «Голосі України» 25.07.2024. Більшість змін, що в ньому передбачені, за винятком окремих положень, запрацює з першого числа наступного місяця після місяця його опублікування. Тобто з 01.08.2024.
352

Заява про реєстрацію неприбуткової організації

Виникають ситуації, коли неприбутковій організації потрібно змінити певні реквізити чи установчі документи. Як зробити це правильно, щоб не зіткнутися із проблемами та не втратити статус неприбутковості?
26885

Довідка за формою № 34-ОПП

Актуальний бланк форми № 34-ОПП, а також пояснення кому і коли її подавати — в консультації
9379

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді