Строки надання податковим органом відповіді на запит госпсуб’єкта

726

Запитання

В який термін податковий орган надає відповідь на звернення суб'єкта господарювання?

Відповідь

Термін надання відповіді податковою залежить від обраної платником форми звернення (заяви, клопотання, запиту на інформацію) щодо надання копій:

  • податкових повідомлень – рішень;

або

  • податкових вимог;
  • актів камеральних перевірок;
  • листів;
  • інших документів як надісланих госпсуб’єкту, так і вручених йому особисто або його представнику.

Відповідь на такі звернення надають контролюючим органом у строки, визначені:

  • для надання відповіді на звернення — статтею 20 Закону України «Про звернення громадян» від 02.10.1996 № 393/96-ВР. Звернення розглядають і вирішують у термін не більше одного місяця від дня їх надходження. Ті, які не потребують додаткового вивчення, — невідкладно, але не пізніше п’ятнадцяти днів від дня їх отримання. Якщо в місячний термін вирішити порушені у зверненні питання неможливо, встановлюють необхідний термін для його розгляду, про що платнику окремо повідомляють. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у зверненні, не може перевищувати сорока п’яти днів;
  • для надання відповіді на запит на отримання публічної інформації — статтею 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації» від 13.11.2011 № 2939-VI. 

Відповідь на запит на інформацію надають не пізніше п’яти робочих днів з дня отримання запиту. Строк розгляду продовжують до 20 робочих днів у разі якщо:

  • запит стосується надання великого обсягу інформації
  • або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних.

Розпорядник інформації повідомляє запитувача з обґрунтуванням такого продовження в письмовій формі не пізніше п’яти робочих днів з дня отримання запиту.

Якщо задоволення запиту на інформацію потребує виготовлення копій документів обсягом більш як 10 сторінок, запитувач відшкодовує фактичні витрати на копіювання та друк.

За інформацією ДПС у Запорізькій області

 

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Податкова накладна

Обов’язок платників ПДВ вчасно реєструвати податкові накладні під час воєнного стану й надалі діє, попри всі перебої з електропостачанням. З актуальною формою податкової накладної та особливостями її складання допоможе ознайомитися роз’яснення експерта. У консультації знайдете зразки заповнення податкової накладної для типових ситуацій
308572

Головне для бухгалтера в травні 2024 року

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати в травні. Це нові або оновлені консультації, форми із зразками заповнення, довідники і найважливіші новини, які вплинуть на роботу бухгалтера в травні. Роботи, як завжди, багато, але разом ми впораємось!
2463

Які податки сплачують резиденти Дія Сіті

У консультації розглянемо вимоги до резидентів Дія Сіті, які суб’єкти господарювання можуть бути резидентом Дія Сіті, які пільги з оподаткування для резидентів Дія Сіті, умови застосування зниженої ставки ПДФО до доходу найманих працівників
33110

Календар бухгалтера 2024: травень

Цьогоріч травень також не святковий – через війну травневих свят немає. Однак розібратися й розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу – все одно потрібно. Допоможе вам у цьому виробничий календар на травень 2024, а сплатити податки – податковий календар на травень 2024. Вчасно подати податкову, фінансову та статистичну звітність допоможе бухгалтерський календар на травень 2024
27546