Методрекомендації з питань укладання колективних договорів у КНП затвердили

Міністерство охорони здоров’я України разом з експертами Профспілки працівників охорони здоров’я України та проекту USAID “Підтримка реформи охорони здоров’я” продовжують створювати нові інструменти, механізми та розробляти методології, щоб підвищити якість надання медичних послуг та зробити систему охорони здоров’я більш ефективною.

Методрекомендації з питань укладання колективних договорів у КНП затвердили

Нові умови фінансування системи охорони здоров’я передбачають зміни у врегулюванні виробничих і трудових відносин у закладах охорони здоров’я, які за новими правилами трансформувались у комунальні некомерційні підприємства.

Заклад охорони здоров’я у формі комунального некомерційного підприємства одержує плату від Національної служби здоров’я України на підставі договору. Відповідно, правила оплати праці не прив’язані до тарифної сітки бюджетної установи, а встановлюються у колективному договорі на підприємстві.

Новий ресурс «Методичні рекомендації та роз’яснення з питань укладення колективних договорів комунальних некомерційних підприємств» буде корисним трудовому колективу, керівникам та власникам закладів охорони здоров’я, під час процедури укладення колективного договору на підприємстві під час Медичної реформи 2020. У цьому посібнику відповіді на найбільш поширені запитання та практичні поради щодо того як за допомогою правильно складеного колективного договору налагодити роботу закладу.

У посібнику можна буде знайти:

  • алгоритм укладання колективного договору,
  • моделі матеріальної та нематеріальної мотивації,
  • зразок колективного договору та документів, необхідних для розроблення і схвалення колективного договору;
  • та інші практичні поради.

Документ затверджено рішенням консультативно-дорадчої групи з питань удосконалення законодавства у сфері надання первинної медичної допомоги №1 від 02 березня 2020 року.

За матеріалами МОЗ


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарантії працівникам-донорам: відповіді на запитання бухгалтерів

У статті — відповіді на запитання бухгалтерів стосовно гарантій працівникам-донорам. Знатимете права й обов’язки як працівників, що мають намір стати донорами крові, так і роботодавця. З’ясуєте нюанси увільнення й зарплатних розрахунків. Додатково отримаєте бухоблікові інструкції
31

Зарядні станції та повербанки — в обліку ЗОЗ

Крок за кроком на зразках облікуємо надходження й експлуатацію повербанків і зарядних станцій. Це один із видів обладнання для стабільної роботи ЗОЗ за кризових умов. Обов’язковий мінімум — генератори та безперебійники. Тренд — сонячні станції. Але багато кого зігріватимуть булер’яни. На всі випадки маємо бухоблікові рішення
191

Преміювання в КНП

Як виплачувати премії у медзакладі? Якими нормами керуватися та з ким погоджувати таке рішення? Аби встановити порядок преміювання, достатньо зробити кілька кроків. Яких саме — підкажемо у статті. Дізнайтеся також, як виплачувати, обліковувати й оподатковувати премії медпрацівникам.
9009

Як відкоригувати податкову накладну, якщо ЗОЗ повертає кошти НСЗУ

ЗОЗ отримав претензію від НСЗУ. Треба повернути кошти за кілька місяців із різних періодів. Після певних місяців уже минуло три роки. Чи потрібні розрахунки коригування? Якщо так, як їх скласти?
76

Як нараховувати зарплату медичним працівникам

У статті розповімо про особливості оплати праці медичних працівників у 2024 році, оплату праці медичних працівників в умовах воєнного стану, а також оподаткування зарплат медпрацівників
138834

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді