Для яких платних медпослуг з 2021 року обов’язковий РРО

⚡️ЯК УПРОВАДИТИ ІНДИКАТОРИ ЯКОСТІ: ДОСВІД ПЕРВИНКИ⚡️

ФОПи-єдинник, які надають платні послуги у сфері охорони здоров’я, зобов’язані з 01.01.2021 застосовувати РРО або ПРРО.

Платні послуги у сфері охорони здоров’я, які можуть надавати підприємці, визначає Класифікація видів економічної діяльності ДК 009:2010, затверджена наказом Держспоживстандарту України від 11.10.2010 № 457.

Для яких платних медпослуг з нового року обов’язковий РРО

Цією класифікацією визначено розділ за кодом 86 «Охорона здоров’я», який поділений на групи:

  • 86.1 «Діяльність лікарняних закладів»;
  • 86.2 «Медична та стоматологічна практика»;
  • 86.9 «Інша діяльність у сфері охорони здоров’я».

Зазначений розділ включає лікарні широкого профілю та спеціалізовані лікарні короткочасного або тривалого перебування пацієнтів, санаторії, профілакторії, будинки для людей похилого віку з медичним обслуговуванням, психіатричні лікарні, установи для осіб з розумовими вадами, реабілітаційні центри, лепрозорії та інші установи охорони здоров’я, що мають необхідну матеріальну базу та проводять діагностичне та медичне лікування пацієнтів, які страждають різними захворюваннями.

Також до цього розділу відносять медичні консультації та лікування в області загальної та спеціалізованої медицини як лікарями загального напряму, так і медичними спеціалістами та хірургами; стоматологічні послуги загального та спеціалізованого характеру, послуги ортодонтів.

Крім того, цей розділ включає оздоровчі заходи, які виконують не лікарні або практикуючі лікарі, а парамедичний персонал, який законно здійснює таку діяльність.

Отже, вищезазначена діяльність з 01.01.2021 здійснюється із застосуванням РРО та/або програмних РРО.

Харчування пацієнтів: як задокументувати, щоб контролери не прискіпалися

Увага: РРО/ПРРО не застосовується у разі здійснення розрахунків за надані платні послуги у сфері охорони здоров'я у безготівковій формі (з рахунку на рахунок), через банківські установи, та виключно через сервіси переказу коштів або за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування (ст. 9 Закону України «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 № 265/95-ВР).

За інформацією ГУ ДПС у Херсонській області, АР та м. Севастополі


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Зміни у наданні платних послуг ЗОЗ: постреліз до вебінару

Редакція журналу «Головбух Медицина» 10.09.2024 провела безплатний вебінар на тему «Зміни в наданні платних послуг: комунікаційна платформа для бухгалтерів ЗОЗ». Тримайте постреліз до цього вебінару: тези, запис, відповіді на запитання. Запитань отримали так багато, що вдвічі перевищили час трансляції, але всіх так і не опрацювали. Тому невдовзі проведемо частину другу вебінару. Реєструйтеся, читайте напрацьовані рекомендації та надсилайте нові запитання. З’ясуємо нюанси втілення змін
34

Гарантії працівникам-донорам: відповіді на запитання бухгалтерів

У статті — відповіді на запитання бухгалтерів стосовно гарантій працівникам-донорам. Знатимете права й обов’язки як працівників, що мають намір стати донорами крові, так і роботодавця. З’ясуєте нюанси увільнення й зарплатних розрахунків. Додатково отримаєте бухоблікові інструкції
47

Зарядні станції та повербанки — в обліку ЗОЗ

Крок за кроком на зразках облікуємо надходження й експлуатацію повербанків і зарядних станцій. Це один із видів обладнання для стабільної роботи ЗОЗ за кризових умов. Обов’язковий мінімум — генератори та безперебійники. Тренд — сонячні станції. Але багато кого зігріватимуть булер’яни. На всі випадки маємо бухоблікові рішення
217

Преміювання в КНП

Як виплачувати премії у медзакладі? Якими нормами керуватися та з ким погоджувати таке рішення? Аби встановити порядок преміювання, достатньо зробити кілька кроків. Яких саме — підкажемо у статті. Дізнайтеся також, як виплачувати, обліковувати й оподатковувати премії медпрацівникам.
9025

Як відкоригувати податкову накладну, якщо ЗОЗ повертає кошти НСЗУ

ЗОЗ отримав претензію від НСЗУ. Треба повернути кошти за кілька місяців із різних періодів. Після певних місяців уже минуло три роки. Чи потрібні розрахунки коригування? Якщо так, як їх скласти?
85

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді