Ризиковість контрагентів-платників ПДВ: як перевірити в Е-кабінеті

В Електронному кабінеті доступна послуга, яка дозволяє перевірити ризиковість контрагентів-платників ПДВ. Така перевірка допоможе уникнути можливих негативних наслідків від співпраці з ненадійними контрагентами

Зауважимо, наказом Мінфіну від 27.02.2023 № 110 внесли зміни до Порядку функціонування Електронного кабінету, що розширюють доступ платників до податкової інформації про їхніх контрагентів.

Цей сервіс діє з 17.03.2023 і надає можливість перевірити перебування контрагента в переліку ризикових платників. Однак, перед отриманням цієї інформації потрібна попередня згода контрагента.

Зазначена послуга в Е-кабінеті дозволяє перевірити ризиковість контрагента шляхом перевірки його наявності в переліку ризикових платників. Платник може дізнатись дату включення або виключення з такого переліку, а також критерії його ризиковості.

Наведемо приклад отримання такої інформації.

В Е-кабінеті платника на головній сторінці в розділі «Новини» є «Інформація про бізнес-партнера в Електронному кабінеті» (від 13.04.2023).

Тут є детальна інструкція з етапами створення дозволу та перегляду інформації про ризиковість. Для отримання інформації платник надає відповідну згоду. Така згода надається в розділі «Згода на передачу інформації контрагенту» меню «Згоди на передачу інформації» приватної частини Е-кабінету та передбачає надання органом контролю відомостей про такого платника його контрагентам в обсязі, визначеному платником.

У режимі «Згода на передачу інформації контрагенту» меню «Згоди на передачу інформації» платнику необхідно:

У меню «Інформація про бізнес-партнера» контрагенту:

  • переглянути інформацію;
  • сформувати витяг.

Зазначену інформацію в самостійно встановлених платником обсягах під час надання згоди, можна отримати в Е-кабінеті в електронній формі, а також за необхідності у формі е-документа з печаткою органу контролю.

За інформацією ДПС у Черкаській області

Вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Валютне регулювання

Валютний нагляд з боку банків за операціям в іноземній валюті – це той інструмент, який накладає певні обмеження у зовнішньоекономічній діяльності та валютних операціях. Це може стосуватися не лише підприємств і підприємців, але й звичайних фізосіб. Якими є ці нюанси для 2024 року розповімо в огляді
65560

Перевірки агропідприємств 2024: до чого готуватись

Під час війни перелік перевірок скоротився, але їх не припинили остаточно. Законотворці поступово скасовують заборони. Експерт підкаже, на які перевірки чекати цьогоріч аграріям. Розглянемо, які перевірки можуть проводити ДПС, ПФУ, Держпраці та Держпродспоживслужба
707

Арешт майна 2024

Розбираємо, що таке арешт майна, яке майно можуть арештувати, коли податкова може застосувати адміністративний арешт майна, що означає повний та умовний адміністративний арешт майна
1937

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді